Италияда тирамису торти муаллифи вафот этди
RIM. Kazinform - Италияда тирамису ширинлиги рецепти муаллифи қандолатчи Роберто Лингуанотто узоқ давом этган касалликдан сўнг 82 ёшида вафот этди. Бу ҳақда Кazinform агентлигининг мухбири хабар беради.

Италиянинг Corriere della Sera газетасига кўра, Роберто Лингуанотто 1960 йилларда пишлоқли тирамису учун классик рецептни яратган.
Ошпаз ширинликни Le Beccherie ресторанида тайёрлади. Қандолатчи ошпаз айтганидек, ширинлик хато туфайли яратилган: музқаймоқ тайёрлаётганда у тасодифан идишга тухум ва шакар қўшиб қўйган.
– Биз уни меҳр-муҳаббат билан эслаймиз, унинг ҳаёт йўли ҳамиша ўзига хослиги билан ажралиб туради. Унинг ихтиросисиз тирамису ишқибозларининг глобал ҳаракати мавжуд бўлмас эди, - деди тирамису бўйича жаҳон чемпионати ташкилотчиси Франческо Реди Corriere della Sera газетасига.
Муаллиф: Арнур Раҳимбеков